O tom, že zelenina je důležitá pro náš organismus není třeba diskutovat. Již odmala pravidelně slýcháme, že bychom měli pravidelně jíst dostatek ovoce a zeleniny. Samozřejmě nejlepší variantou jsou čerstvé plody, ale ne každý má možnost ovoce a zeleninu doma pěstovat. A proč je vlastně zelenina tak zdravá? Co našemu tělu přináší?
Nabídka ovoce a zeleniny musí být pestrá
Ovoce a zelenina jsou přímým zdrojem spousty vitamínu a minerálů. Chcete-li udržovat váš organismus v rovnováze, pak byste opravdu měli ovoce a zeleninu pravidelně konzumovat. Problém je však v tom, že spousta lidí má oblíbené určité druhy a řadě dalších se z různých důvodů vyhýbá. Tím nejčastějším důvodem, proč konzumujeme pořád to stejné je dostupnost. Kromě sezónních plodů narážíme také na problém s dovozem a kvalitou. V supermarketech se sice dá koupit spousta ovoce a zeleniny, u kterých si mnohdy nejsme ani jisti, jak se správně vyslovuje jejich název, ale ne pro každého jsou tyto potraviny také cenově dostupné. Klasické farmářské trhy se pak zaměřují především na tradiční druhy. Jestliže si chcete dopřát celoročně ovoce a zeleninu té nejlepší kvality přímo ze země jejich původu, pak je řešením ovoce konzervované. Pokud se obáváte, že z konzervovaného ovoce nezískáte dostatečné množství důležitých látek, pak vás vyvedeme z omylu.
Vitamíny v konzervách
Konzervované ovoce, které má kvalitní původ a bylo sklizeno v pravý čas, vykazuje srovnatelné množství nejdůležitějších vitamínů, jako ovoce čerstvé. Typickým ovocem, které kupujeme právě v konzervované variantě častěji, než v čerstvé je ananas. Ananas je u nás typicky sezónní záležitostí. Pro řadu lidí je čerstvý ananas svátečním ovocem, které se na stolech objevuje pouze párkrát za rok. Přitom je ananas velmi chutný a v konzervě si jej můžete dopřát kdykoliv během celého roku. Ananas v plechovce www.bassta.cz/ananas/ se hodí jak k přímé konzumaci, tak také jako doplněk slané i sladké kuchyně. Díky jeho výrazně sladké chuti si jej zamilují zejména děti.